Hoe werkt reflexzonetherapie

Hoe werkt het?

Het doel van reflexzonetherapie is het herstellen van het natuurlijk evenwicht van het lichaam. Door het, middels speciale technieken behandelen van de reflexzones, wordt een reactie bewerkstelligd in het bijbehorende lichaamsdeel. Deze behandeltechnieken werken op de zenuwbanen, energiebanen (ook wel meridianen genoemd) en de 10 zones van Dr. Fitzgerald. Dr. Fitzgerald ontdekte dat directe druk op bepaalde delen van het lichaam, in een ander deel een verdovende uitwerking hebben. Hij kwam tot de conclusie dat je het lichaam kunt verdelen in 10 zones horizontaal en verticaal. De oorsprong van de zones is gelegen in de handen of de voeten. Het eindpunt vind je in het hoofd. Op basis van de lengte- en dwarszones is het mogelijk in gedachten de anatomische structuur neer te zetten waarin de afzonderlijke reflexzones als stukje van een legpuzzel in elkaar passen.
Daarnaast gaat er een heilzame werking uit van een reflexzonebehandeling waardoor lichaam en geest tot rust kunnen komen. Reflexzonetherapie kan ook preventief worden gebruikt.

Zwangerschap en Restless Legs

Op de eerste plaats helpt reflexzonetherapie als het niet lukt om zwanger te worden. De behandeling heeft tot doel het lichaam te reinigen en is geschikt voor zowel de man als de vrouw. De resultaten zijn heel goed!

Waarom tijdens de zwangerschap?
Reflexzonetherapie is een veilige en aanbevolen therapie tijdens de zwangerschap: veilig voor moeder en kind. Reflexzonetherapie kan tijdens de zwangerschap preventief worden ingezet, maar ook bij specifieke klachten (in overleg met de verloskundige of de gynaecoloog). Ook na de bevalling kan reflexzonetherapie het lichaam helpen om de balans sneller te hervinden.
Bij welke zwangerschapsklachten?
Reflexzonetherapie kan goed worden ingezet bij de volgende specifieke zwangerschapsklachten:

Aanhoudende misselijkheid
Vermoeidheid
Beginnende hypertensie
Verkoudheidsklachten
Obstipatie
Spataderen en aambeien
Vocht vasthouden in de enkels (veroorzaakt door zwangerschapshormonen)
Rug-, heup-, lies- en bekkenklachten
Lichte vorm van diabetes
Terugkerende blaasontsteking
Keren van de baby bij stuitligging
Bevorderen van de weeënactiviteit na het breken van de vliezen of na de uitgerekende datum.

Behandeling bij postnatale depressie of ter voorkoming hiervan na een postnatale depressie bij een vorige zwangerschap

Restless Legs.
Als reflexzonetherapeut heb ik al diverse mensen goed kunnen helpen met de restless legs. Dit is een heel vervelende aandoening waardoor je vooral ’s avonds en ’s nachts je benen niet stil kunt houden. Je hebt een onophoudelijke bewegingsdrang en het beperkt je enorm in je nachtrust. Na 1 a 2 behandelingen was er al resultaat en kwamen benen en hoofd tot rust. Per persoon verschillend dient de behandeling om de paar maanden herhaald te worden.